Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αψυχολόγητες κατά Σκανδαλίδη οι κινητοποιήσεις των αγροτών


Αδικες, άκαιρες και αψυχολόγητες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν από Δευτέρα οι αγρότες, ιδίως εν μέσω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Με αφορμή το περσινό σκηνικό στον Προμαχώνα, με την επιτόπια επίσκεψη-παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού στο μπλόκο των αγροτών, ο Κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως θεωρεί αδιανόητο να επαναληφθούν φέτος τέτοιες «φολκλορικές», όπως τη χαρακτήρισε, σκηνές.
Αναφερόμενος στη συνάντηση της Πέμπτης με εκπροσώπους των αγροτών από Θεσσαλία και Β. Ελλάδα, την οποία οι ίδιοι οι αγρότες χαρακτήρισαν «άκαρπη», είπε πως το υπουργείο θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους, παρ' όλο που, όπως σημείωσε, ήταν προειλημμένη η απόφασή τους για κινητοποιήσεις. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας «δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις των αγροτών». Σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς δεν είμαστε χωροφύλακες των αγροτών».
Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το υπουργείο το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και της Αγροτικής Τράπεζας, είπε πως στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια και την ΕΒΖ και για την ΑΤΕ τόνισε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το σχέδιο εξυγίανσής της και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε ό,τι αφορά το αίτημα των αγροτών για αύξηση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στο 15% (από 11% ενώ ήταν 7%) είπε πως το αίτημα είναι άδικο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου