Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή με νομοσχέδιο η συμφωνία με την τρόικα



ImageΟ κατάλογος με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνουν οι συμβάσεις δανειοδότησης της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης κατατέθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου στη Βουλή υπό μορφή νομοσχεδίου από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου.
Στο νομοσχέδιο που υπεβλήθη προς κύρωση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του δανείου, καταγράφονται οι περιπτώσεις που δικαιολογούν καταγγελία της σύμβασης αλλά και οι ακριβείς διαδικασίες εκταμίευσης και αποπληρωμής των δανείων.
Μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής:
(α) Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οριστική του απόφαση κρίνει ότι αυτή η Σύμβαση ή η σύναψη των Δανείων παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν η παραβίαση αυτή δεν μπορεί να αποκατασταθεί, τότε η Δανειακή Διευκόλυνση ως σύνολο (π.χ. οι Δεσμεύσεις όλων των Δανειστών σύμφωνα με το παρόν) ακυρώνεται αμέσως και αμετάκλητα, αλλά αυτό δεν εγείρει αξίωση για την επίσπευση (πρόωρη εξόφληση) των υφισταμένων Δανείων, ή
(β) Συνταγματικό Δικαστήριο Δανειστή ή άλλο καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο για κάθε τέτοιο Δανειστή κρίνει με οριστική απόφαση ότι αυτή η Σύμβαση ή ένα Δάνειο παραβιάζει το Σύνταγμα του Δανειστή και αυτή η παραβίαση δεν μπορεί να αποκατασταθεί, τότε μόνο η Δέσμευση κάθε Δανειστή ακυρώνεται αμέσως και αμετάκλητα, αλλά αυτό δεν εγείρει αξίωση για την επίσπευση (πρόωρη εξόφληση) των υφισταμένων Δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου