Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πορεία στο Σύνταγμα ετοιμάζουν οι νεολαίοι


Αγανακτισμένους αγρότες από όλη την Ελλάδα συσπειρώνει µε τις τελευταίες τις κινήσεις η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών. Με αγροτικά και γενικότερα πολιτικά αιτήµατα, όπως πόθεν έσχες για όλους και κατάργηση του νόµου περί ευθύνης υπουργών θα δηµιουργηθεί µία πλατφόρµα διεκδικήσεων την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 12 το µεσηµέρι σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Τα 17 µέλη της επιτροπής συνεδριάζουν µε στόχο να οριστεί ηµεροµηνία κινητοποιήσεων, µε τους πιο σκληροπυρηνικούς, όπως τον Βάιο Γκανή, να εισηγούνται κάθοδο µε τρακτέρ στην πλατεία Συντάγµατος. Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων θα συµπεριλαµβάνονται και αιτήµατα προς την Κατερίνα Μπατζελή, για την οποία θεωρούν ότι πλέον έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής τους, αφού δεν έχει προχωρήσει σε κανένα από τα µέτρα που τους υποσχέθηκε από τον Φεβρουάριο, αφού υπάρχουν εκκρεµότητες με το ΦΠΑ, την επιστροφή πετρελαίου και τα λοιπά προγράµµατα.
Στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης αναµένεται να συζητηθούν τα αντιαγροτικά - όπως τα χαρακτηρίζουν- νοµοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, τα οξυµένα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν αυτή την περίοδο οι αγρότες, οι οποίοι κάνουν λόγο για απαξίωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και της κυβέρνησης.
Το καινούργιο νοµοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς που ετοιµάζει η κυβέρνηση φαίνεται πως δηµιουργεί επαγγελµατίες συνδικαλιστές, καταγγέλλουν οι παραγωγοί. «Το καινούργιο συνδικαλιστικό νοµοσχέδιο ζητά να µπούµε στη λογική να κατέβουµε στην Αθήνα για να εκπροσωπούµε τους αγρότες, αφού σύµφωνα µε αυτό ο πρόεδρος ψηφίζεται από τη βάση. Αυτό σηµαίνει ότι «ψάχνουν» πολιτικό πρόσωπο. Εµείς δεν θέλουµε να κάνουµε αγροτική πολιτική, αυτό το κάνει η κυβέρνηση. Άλλωστε είµαστε καλύτερα ενηµερωµένοι όταν βρισκόµαστε στον τόπο παραγωγής των αγροτικών προϊόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Agronews ο πρόεδρος του Παµφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου ∆ηµήτρης ∆ηµογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου